pátek 3. května 2013

** TESH VAŘÍ **


Ahojte krásky :)))

Dneska mi to nedalo a rozhodla jsem se, že když už, tak už.

Strašně mě to užírá, že bych se měla za pár měsíců vystavit u moře a třeba se tam s některou z vás potkat, protože přeci jen Chorvatsko je samej ČECHÁČEK :) U moře jsem nebyla (pro mě) dlouho, asi 5 let. Taky je možné, že se situace vyvrbí úplně nějak jinak a moře nebude, že :D :D Takové situace se u nás dějí běžně!!! Když se stěhujeme, tak ze dne na den, žádné přemýšlení...Ale také, když se něco vymyslí, tak se to stejně rychle může zavrhnout :D :)))


Jak jste už mohly vyčíst z nadpisu, Tesh se ujala vaření :D A to se tak často nestává, takže to určitě bude stát za to a vy pokročilé kuchařky se mi budete zpoza rohu smát ! :) 



Když jsem se včera brodila regály v Kauflandu, tak mě samozřejmě zaujaly slevy. Tak jsem hledala a hledala a našla tento sypaný zelený čaj, obsahuje i listy ginkga, jablka, ananas, papáju a ženšen. Ještě jsem si ho nevygooglila, ale uvařila jsem si ho už 2x a je vážně výborný. Ve slevě byl za 19,90,- , ale původní cenu jsem nezaregistrovala :D

Abych se dostala k tomu mému kuchtění, tak na programu dne byla polévka, druhé a potom müsli "sušenky". 
Jak jsem teda byla včéra v tom Kaufu, tak jsem narazila na červenou čočku a řekla jsem si, že hold ty korunky za to plácnu a že uvařím polévku. Nemůžu říct, že jsem amatér, vařím spoustu jídel, jen mě mamka vždycky všechno vytkne, jak je to špatně. Vařím podle sebe a ne podle ní a to je vlastně "špatně" , že ano. Za celé své dětství-dospívání umím: uvařit čaj a kávu, palačinky, polévky, knedlíky, zapečené brambory a těstoviny, vajíčka na většinu způsobů :D, uvařit rýži (ne z pytlíku), rizoto, kuře, vepřové na kari, čínu....mohla bych pokračovat. Takže se cítím být zdatnou kuchařkou :D . Co jsem ale mnohem lepší, tak to cukrářka. Rodinná cukrárna mi dala příležitost se naučit snad všechny druhy zákusků, ale také mi zajistila tukové polštáře (asi na zimu) na dalších 300 let. 

Takže polévku jsem zvládla a výsledek vypadal něco jako tohle, akorát ta čočka je tam usazená na dně :D

Když jsem se zabořila do oddělení s ovocem a zeleninou, tak mi hned do očí vpálila obří kapusta :D Holky, to byla jasná volba. Znáte kel? Nevím, jestli tomu tak říkáte všichni, protože jsem viděla reakce lidí, že na mě hleděli a nevěděli nic :D Prostě vařená kapusta, kousek párku, malinko zahuštěná a osolená. "Podávala jsem ji" / všichni si to brali se špaldovým chlebem =).


Poté jsem si napustila dřez a umyla hromadu nádobí a sedla a koukala do blba :D Mamka se chvástala tím, jak bude dělat müsli sušenky a nakonec co? No nakonec jsem je dělala já :D Takže maminka mi nachystala receptík a patlej se dcerunko :)
Zabralo mi to tak 10 minut příprava, 20 minut se to peklo, nakrájet, nechat dojít v troubě (doslova dojít) a hotovo.  Výsledek: 

Ochutnala jsem jen malinko, protože jsem to dopatlala až v 5 odpoledne a to se tímto už přece nebudu cpát. :) Nechala jsem si pěkně až na ráno. 

Tak jaká jsem kuchařka??? =)

Holky, já jsem už vážně vyřízená z té dovolené, nějak mi ta představa dává zabrat.
Já se na to snad vykašlu :D
Ne, to v žádným případě!
Musím zhubnout a hotovo, žádný takový! 
Vážně mě to ničí! :D

Vaše Tesh =)

16 komentářů:

  1. no já se s tím nehodlám smířit!!! Já za to ty prachy prostě nedám xD našla jsem i za 500,- ale jako nechce se mi za to dát tolik, když si u vietnamců můžu koupit sportovní podprsenku do 100,- a na to moje hopsání doma to bohatě stačí (do posilovny nechodím a venku se nehodlám vystavovat bez trička), takže víš co... bych musela narazit na nějakej solidní výprodej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se těch peněz taky jen tak lehce nevzdám :D Už ale vybírám od března a pořád nic a tak teda pomalu otvírám peněženku :D Musím to nějak překonat a hledat ! :D

      Vymazat
  2. já v ní cvičím už asi rok a jsem spokojená na nejvyšší míru, ale chtěla jsem ji spíš na běhání nebo tak, ale to už řeším tím, že si dám dvě přes sebe ;-) a paráda xD pokud nemáš nějaký extra velký prsa, tak to stačí ;-)

    Jinak, až po okomentování jsem si četla článek Xd... Ty sušenky vypadají dokonale... Kapusta áááááááááááááá dala bych si ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    s tím okurkem nejsi daleko od pravdy. :-D
    Děkuju za komentář k fotkám. :-) Trochu se mi to zastavilo, ale snažím se nepolevit. Alespoň v jídle. Už jsem jednou shodila 13 kilo, takže to jde. ;-) Tobě taky držím pěsti! ;-)
    Tenhle čajík, ale višňový, jsem koupila kamarádce. Snad je dobrý. :-D
    Kel dělává přítelův taťka jako přílohu k masu. Já na to poprvé taky čučela, ale chutnalo mi! :-D
    Ty sušenky vypadají chutně. Až budu mít v týdnu čas, taky bych mohla nějaké zkusit vytvořit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dlouhatánský komentář :)) A 13 kg?! Tak to jsi fakt borec!!! :) :D Ten čaj , co mám, tak je opravdu vynikajicí :)))

      Vymazat
  4. Nesmíš se vzdávat ! Mmm domácí Müsli bych si dala taky .. Páni udělala jsi mi chutě... To by byla ideální snídaně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na snídani je to vážně super !!! Ale z toho čtverečku jsem snědla jen půlku,protože jsem už nemohla :D Takže to byla opravdu "veliká" snídaně :))

      Vymazat
  5. Šikovná kuchařka!!! :)) Ale mám to stejně, vařím ráda, ale mnohem mnohem radši dělám všelijaké sladké, ač doma teda cukrárnu nemáme (bohužel... bohudík?):D Vždycky když mě vytáčí škola, tak si říkám, že jsem měla jít radši na cukrářku...:) Včera jsem upekla dva plechy řezů, přijela jsem teď od přítele domů, a všechno do posledního drobku zmizlo, i doma, i to co jsem vezla k přítelovi...:) Jsem fakt ráda, že nic nezbylo, abych nemusela přemýšlet, jestli si to mám dát nebo ne...:D a udělala jsi mi chuť na kapustu, asi si ji v týdnu udělám...:) Ale sama, doma by mi to asi moc nejedli...:-x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohudík !! :D to rozhodně ! :))) Jinak cukrářka... e-e :D Patlanice obrovská, peníze žádný :D :D :D Akorát z dortů to malinko jde :))) Já miluju takové ty jídla jako kel, dušená mrkev, cukety... atd ..Nechápu, jak to někdo může nemít rád :D :)))

      Vymazat
  6. No tak na ten kel jsem dostala chuť taky :D Ale vaření není zrovna moje silná stránka, to spíš taky to pečení. Teď jsem dělala dort pro kamarádku a užívala si obdivné hlášky přátel, kteří mi málem nevěřily, že to umím. (a to jsou to vysokoškoláci?!, by mohli vědět, že přečíst si recept není tak těžké xD)
    Tvoje sušenky vypadají skvěle, mňam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooooo, sušenky jsou parádní :)))) Pečení všech tučných blbostí, to by nám šlo :D ! :D

      Vymazat
  7. Tak jako zdatná kuchařka si nepřipadám, ale uživím se. :D Vařím spíš podle oka a nápadu. A ty sušenky vypadají parádně! :) Mňam!

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych všechno jídlo dneska změnila XD to si nemysli XD je mi jaksik zle, proto je na "večeři" jenom trocha zeleniny...

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi kuchařka par excellence. Klobouk dolů, ráda ochutnám ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) ooooo... jaká chvála, na to nejsem zvyklá :D :D :D

      Vymazat

Vaše komentáře mi dělají velikou radost =)
Díky =)