neděle 14. dubna 2013

**Ty hubneš? To jako fakt? **

Ahojte milé dámy =)))

Poslední dobou mě strašně moc baví psát tyhle typy článků =))
A víte co? Tento článek jsem začala psát asi ve 4 hodiny odpoledne a napsala jsem jen dva řádky a pokračuji až teď po půlnoci :DDD =)))

Právě dnešní den mě navedl na tuhle myšlenku, že spousta lidí rádo ignoruje lidi, kteří se snaží hubnout. Pořád jim něco strkají pod nos a nebo jednoduše řeknou, že to nepotřebujete a nebo takové to: ,,Ále prosím tě, na to se vykašli, co chceš hubnout?!" ....

Není skvělej ? =))

Takže pokračujeme v : Ty hubneš? To jako fakt?


 Nenech si to vymluvit
Spousta nehubnoucích (necvičících), jednoduše lenoší, které nezajímá zdravé jídlo/cvičení, ale stejně jsou hubení díky svému metabolismu, má zapotřebí rozmlouvat -->nám-hubnoucím<-- spoustu věcí a ta hlavní je HUBNOUT. Jak jsem už psala.... ty to nepotřebuješ/ kde chceš prosímtě hubnout??? / nejsi tlustá / se vytáhneš / vychrtliny nejsou v módě (ale ve skutečnosti je to tak, že když se řekne hubená, tak si všichni tito lidé představí asi ty ramínka na šaty, které nám chodí po módních molech ;) (mám na mysli třeba moji babču :D ) )

 Nenech se obalamutit
Když už se jednou rozhodneš, že povalíš třeba podle nějakého plánu, který ti dal takovou práci vytvořit, že sis našla cvičení, které ti vyhovuje a vytvořila sis jídelníček (který máš za účelem dodržovat bez prohřešků), tak se nenech vyvést z míry třeba: .... ochutnej to, nic se ti nestane / vždyť to držíš tak poctivě, dej si / stoprocentně ti chybí cukr / už jsi něco zhubla, dej si za odměnu ............ To je to nejhorší :D 




(Tento bod bych ale nebrala tak vážně, pokud chcete hubnout tím stylem, že vám nevadí najíst se jednou za týden "normálně" s rodinou a nebo když je nějaká oslava, tak si dát kousek dortu =)) Na tom není nic špatného. Jednou za čas to nemůžete brát jako MEGA prohřešek ;) Dostanete na to třeba chuť a hlavně se nedeptejte :)) Pokud sníte kousek dortu a začnete si říkat, že určitě přiberete to kilo, co jste tak pracně shodily, tak jo, fakt to na té váze druhý den bude. Prostě si druhý den místo půl hoďky začvite hodinku :)  
Když jsem začala hubnout loni v létě, tak jsem byla přesně ten typ, co za každý kousek (drobek) jídla navíc, se strašně trápil, pořád jsem na to myslela, jen jsem cvičila a celý den jsem vlastně byla ovlivněná tím, že "hubnu". Jakmile nastal školní rok, tak jsem jedla trošku víc, a kila udělala SKOK a zase začaly nabírat na váze.  Potom jsem se na to více méně nějak vykašlala, ALE ZASE JSEM SE DO TOHO DALA. Jsem moc ráda, že jsem dostala rozum (opravdu dostala, je to dar jako blázen =) ). Stačí omezit to sladké a schválně zkuste mít třeba týden v  kuse jen a jen vodu. Najednou nebudete mít chuť na nic jiného a voda opravdu stačí. =))) 

Teď bych se chtěla dostat k tomu, co omězuji na 99% : 
Pití: všechny sladké limonádky, perlivé a jemně perlivé pitíčka, sirupy, snažím se i kafe, džusy (sem tam si dám)
Jídlo: KNEDLÍKY! :D , buchty, sušenky, čokoláda, (vlastně veškerou sladinu), bílé pečivo, smažené
A myslím, že mi takovéto omezení bohatě zatím stačí.... Už vlastně moje tělo ví, co chce a co by mu nepřitížilo, ale udělalo dobře ;) 




Jak řešit  přikázané jídlo?
Tak holky koukejte. Já jsem třeba na intru. Tím pádem mě maminka nenechá o hladu, že ano :D A povinně musím chodit na snídaně a večeře. Na obědy jsem také chodila, ale ty jsem si vydupala, že nechci. Byla to katastrofa, co nám dávali! Radši si koupím jablko! :D A pořád na tom budu líp. Takže třeba ty večeře řeším tak, že sním maso, zeleninu a brambory jenom maličko , skoro do nich nepíchnu a jdu je vyhodit do těch jejich "kbelíků" :D Nebo jednoduše rozdáváme jídlo po jídelně mezi děckama :))) Když je nějaké sladké, které nemusím, jako např. krupičná kaše, tak si ji odhlásím a koupím něco lepšího. Myslím, že stravovat se na intru je opravdu složité, všichni mají navozené z domu veškeré zásoby sušenek a levných instantních polévek, čokolád, sirupů, zavařenin...No, ani by jste neřekly, co je možné tam kolikrát vidět :D  =))


Takže slečny, pokud chceme tak odoláme, malé prohřešky jako prohřešky neberte, druhý den si víc zacvičíme :))) A nebojte se, že tady dělám -->MRS. BIG BRAIN <--- a ve skutečnosti na to kašlu :D To bych byla teda béčko, to vám povím. Veškeré články se snažím psát tak, jak to je a ne, jak by to být mělo =)))) 
Big brain, chápete, ne ?!!! :DDD


Ještě ke dnešnímu dni a cvičení. Tak asi jste si mohly všimnout, že se od čtvrtka nepohnul můj cvičební plánek vpravo nahoře. Tak to je proto, že mě šíleně bolí záda. Ve čtvrtek jsem musela odvolat jumping, protože jsem se nemohla ani hnout. V pátek jsem neměla cvičení žádné, cestovala jsem domů, stíhala jsem dva vlaky  a jeden autobus. Stíhání vypadalo tak, že jsem se opravdu stíhala jako stíhačka. Běhala jsem v Brně po nástupištích, hledala vlak, který měl zpoždění v Břeclavi, tím pádem jsem do toho města, kde přestupuji dojela později. Takže další vlak tam čekal, ale na minuty, tak jsem ho tak tak dohonila :D Potom vystoupím s tím, že nestihnu dojít na autobus, tak letím přes půlku Hradiště na autobusák (celá zplavená a ověšená taškama jako vánoční stromeček) a milý pan řidič se zaučoval a neuměl tisknout jízdenky, takže místo v půl jsme odjížděli ve třičtvrtě :D Za tu dobu jsem stihla i vychládnout a přeměnit barvu svého obličeje z červené na tu mou normální :)))) Dneska jsme s mamkou pekly bráškovi dort k narozeninám, potom menší oslava a cvičení jsem ještě nedala dnes. Asi zítra a nebo jen něco menšího, mám strach, abych si ty záda neblokla.





Chci vám ukázat dort, který jsme s mamčou upekly :
Uhodnete, jaká postavička to má být?? :)))


Tak ať nám to pěkně jde a držím všem palce =)))
Tesh





13 komentářů:

  1. Super článek a ten dort je božský :-)

    OdpovědětVymazat
  2. lidi to ignorují nebo se snaží překazit proto, že oni sami tu vůli nemají a závidí :) ve všem je závist..
    ignoruj pro změnu ty je a nadále se hezky snaž!:)
    na dortu je asi Mickey, ne? :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. áno, je to Mickey :D =))) Přesně tak, ignorace NEJVĚTŠÍ !!! =) :D

      Vymazat
  3. já na obědy do školy nechodím :)
    ignorovat je! :) přece jedna podělaná buchta nezkazí celé plány, ne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Školní obědy je něco jako faktor strachu ;) :D :))

      Vymazat
  4. Paráda! :) Snad budeš mít záda brzo v pohodě. ;) A dort je super! :) Mickey!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že se mi záda zlepší ! =) Áno, Mickey !! :D

      Vymazat
  5. No, to je článek přesně pro mě, poslední dobou se pořád potýkám, jak mi moje vzorově štíhlá spolubydla v noci strká čokolády a bonbóny (a že si člověk občas i dá, když je na nervy :-(); doma mi čokolády zase strká přítel, a když mi je nestrká, tak je přede mnou pojídá (ale tak... aspoň na mě nezbyde...:D)... je to někdy fakt boj, tomu všemu odolat, občas mám silnou vůli, občas méně... A váha to všechno nádherně dokumentuje...:D Ale to se nedá nic dělat, jsem ve stresu ze školy, tak se nebudu stresovat ještě z jídla... Ale máš to s tím jídlem teda těžký, já kdybych se stravovala v naší menze, tak mám buď 10 kilo navrch, a nebo naopak- někdy se to nedá jíst vůbec, takže hladovka...:D Naštěstí máme na pokoji lednici a vařič, které jsme si samy koupily, takže je to pohoda...:) A dortík je výstavní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =))))) Díky za ten "dortík"... Jinak jo, ty to teda nemáš taky jednoduché ;))) Čokoládky, bonbóny :DDD

      Vymazat
  6. Přesně spousta lidí říka, že to nemáš za potřebí.. a někdy je to proto, protože jsou taky pevnější a nechcou aby byl další člověk štíhlejší a nechtějí vidět, že to někdo dokázal.:)samosebou dát si občas sladké někdy to prostě nejde jak říkáš oslavy atd. aspoň kousek abys neurazila.:)
    Jinak držím palce měla jsem stejný problém. měla jsem 78 a pak jsem se rozhodla a ted se snažím držet 69 a jíst ještě zdravěji a ještě více se hýbat..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi šikovná, že jsi to tak shodila :))) tak se drž a děkuji za podporu :))))

      Vymazat
  7. ty jsi ale šikovná s maminkou. Moc pěkný dortík. Co se týká toho "strkájní pod nos" to máš úplně pravdu, o mi dělají kamarádi to samý (ale samý chlapi jen jsem zjistila :D) Jinak když už mlsám já si vemu raději müsli tyčinku nebo nějakou proteinovou (dneska je takový výběr a zas vám to tolik nepřidá navíc) takže ani pak nemám nervy že jsem zhřešila :D

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mi dělají velikou radost =)
Díky =)